wtorek, 9 lutego 2016

Pomidory faszerowane fetą i makaronem orzo

Składniki:
szklanka ugotowanego makaronu orzo
2/3 szklanki drobno posiekanych papryk
pół szklanki pokruszonego sera feta
1/4 szklanki posiekanej pietruszki
1/4 łyżeczki startej skórki cytryny 
1 i 1/2 łyżki oliwy 
1 i 1/4 łyżki soku z cytryny 
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 
4 duże pomidory

Sposób przygotowania:
Odetnij czubki pomidorów i łyżeczką pozbądź się miąższu. Resztę składników wymieszaj razem i nafaszeruj nimi pomidory. Wyjdą 4 porcje każda po 180 kcal. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szablon stworzony przez Arianę | Technologia Blogger | X X