Składniki (ok. 10 słoików):
10 jabłek
opakowanie mrożonych malin
jeden banan
jedno kiwi
szklanka płatków owsianych pełnoziarnistych
3 łyżki siemienia lnianego
3/4 szklanki słonecznika
pól szklanki ksylitolu / cukru brązowego
Sposób przygotowania:
Jabłka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, dodaj maliny, banana i kiwi. Następnie gotuj ok. 50 min na małym ogniu. Wsyp resztę składników, wymieszaj i przelej do wcześniej wyparzonych słoików. Na koniec gotuj je w garnku z woda przez 10 min. Smacznego!
Świetny przepis, Kaja!
OdpowiedzUsuńDziękuję, Karolina!
Usuńbardzo smaczne, polecam! :D
OdpowiedzUsuńDeser daje mnóstwo energii. Idealny na przekąskę lub jako deser.W dodatku smakuje cudnie;)
OdpowiedzUsuńOooo, ale pyszności! Już w weekend wypróbuję! :D
OdpowiedzUsuń