poniedziałek, 11 stycznia 2016

Sushi

Składniki:
1 opakowanie ryżu do sushi
łosoś
1-2 awokado
1 zielony ogórek
surimi o smaku krabowym
sezam
kawior
serek philadelphia
sos sojowy
Nori (suszone wodorosty)




Sposób przygotowania:
Ryż przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Awokado, ogórka, łososia i surimi kroimy w paski. Na wodoroście układamy ryż, łososia i pokrojone wcześniej składniki oraz serek. Wszystko razem zwijamy, a następnie kroimy na kawałki. Tak samo zwijamy inne kawałki, zmieniając tylko składniki (można je mieszać dowolnie). Pokrojone kawałki możemy posypać sezamem lub kawiorem i polać sosem.
Jeśli ktoś preferuje bardziej ostre smaki może dodać wasabi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Szablon stworzony przez Arianę | Technologia Blogger | X X